Are o experienţe de 35 de ani în ORL, consideră că cei mici sunt cei mai demni în faţa bolii şi este revoltat pentru că se simte înlăturat din sistem, de către superiori.
Încă de când era copil a trăit printre medici, a mers cu tatăl său prin spitale, a asistat la consultaţii, iar lumea medicală l-a fascinat. Asta l-a determinat să aleagă Facultatea de Medicină, s-a specializat în ORL şi îi place la nebunie să trateze copiii.
Dinastie de medici
„Tatăl meu a fost medic. Fiul meu şi nora mea sunt tot medici. Am stat mereu pe lângă tata, care mă lua pe la spital cu el. Asistam la discuţii cu pacienţii, la consultarea lor, la apariţia unei urgenţă în spital. Asta m-a impresionat foarte tare. Trăind în lumea medicală m-am apropiat de meseria de doctor şi mi-am dorit încă din liceu să fac asta”, spune Alexandru Ritivoiu.
A venit în Galaţi în anul 1976, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. Nici bine nu a ajuns la malul Dunării şi s-a şi confruntat cu un caz deosebit. Faptul că a reuşit să rezolve acea urgenţă, i-a dat încredere pentru eventualele cazuri.
„La scurt timp după venirea în Galaţi am avut un caz grav, a cărui intervenţie a însemnat salvarea de la moarte. Lucrul acesta m-a impreiona şi m-a bucurat foarte mult. Era un copil care se afla în moarte clinică, pe care l-am operat şi pe care l-am salvat. Ştiam că este din Pechea şi am mai trecut pe acolo să-l văd. S-a căsătorit şi acum îi merge foarte bine”, mai spune Alexandru Ritivoiu.
Dr. Ritivoiu este de părere că întâmplările de la începutul carierei sunt cele care l-au marcat şi i-ai rămas întipărite în minte. Cazul unui copil pe care a fost nevoit să-l opereze îmbrăcat, aşa cum a ajuns la spital, orice secundă de întârziere putând să-l coste viaţa, dar şi faptul că în timp ce se afla într-o operaţie foarte delicată, a căzut curentul electric, i-au arăta