Cercetătorii de la Institutul de Studii Medicale din Queensland au descoperit că ceaiul scade considerabil riscul de a face cancer ovarian. Dr Christina Nagle, autoarea studiului, a declarat ca rezultatele testelor indică faptul că, în medie, consumul a patru ceşti de ceai neagru, verde sau de plante reducere riscul de cancer ovarian cu peste 30%.
Dr Nagle a explicat că antioxidanţii din ceai au un rol extrem de benefic în privinţa pericolului de a face cancer. Studiul, la care au participat peste 2.700 de femei din Australia, dintre care jumătate diagnosticate cu cancer ovarian. Fiecare dintre participante a fost chestionată în legătură cu stilul de viaţă şi de alimentaţie, inclusiv dacă obişnuieşte să bea ceai. "Ceaiul verde este considerat cel mai bun tip de ceai. De aceea, conform rezultatelor studiului nostru, cine obişnuieşte să bea una-doua ceşti de ceai verde pe zi îşi reduce riscul de a dezvolta o tumoră la ovare cu 40%" - a declarat dr Nagle.
În Australia, anual se înregistrează aproximativ 1.200 de cazuri noi de cancer ovarian cu 800 de decese din această cauză. Peste 75% din cazurile nou diagnosticate se află deja în stadii avansate ale bolii, când se extinde şi la alte organe, fapt ce semnifică recrudescenţa foarte mare a acestui tip de cancer, care adesea este asimptomatic. Cancerul ovarian este una dintre cele mai frecvente neoplazii care afectează femeile. Principalele simptome sunt: balonări, dureri pelviene şi abdominale, dificultăţi la mâncat sau senzaţia de plin aparută după foarte puţină mâncare şi diverse simptome urinare.
Cercetătorii de la Institutul de Studii Medicale din Queensland au descoperit că ceaiul scade considerabil riscul de a face cancer ovarian. Dr Christina Nagle, autoarea studiului, a declarat ca rezultatele testelor indică faptul că, în medie, consumul a patru ceşti de ceai neagru, verde sau de plante reduce