Medicii şi profesorii din Capitală au protestat mai mult formal, cu banderole şi semnale sonore. Activitatea lor s-a desfăşurat în condiţii aproape normale.Pensionarii din Gaalaţi au venit pentru a doua oară ca să protesteze în Bucureşti şi au adus cu ei lanţuri şi un sicriu.
Şi arhitectul-şef a ieşit să protesteze în faţa primăriei
Aproape 100 de cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au ieşit astăzi în faţa unităţii medicale ca să-şi strige nemulţumirile pentru aproximativ două ore. Activitatea spitalului nu a fost întreruptă, iar personalul medical care era de gardă şi-a făcut treaba.
Urgenţa a fost aglomerată ca de obicei, pacienţii au fost consultaţi şi doar cazurile uşoare au fost reprogramate.“Am primit o donaţie de 500 de euro de la o pacientă ca să putem cumpăra aţă chirurgicală, iar aseară am avut trei pacienţi în stare gravă internaţi pe care am fost nevoiţi să-i punem să-şi cumpere medicamente”, a declarat doctorul Florin Chirculescu, liderul Sindicatului “Dr.Ioan Cantacuzino”.
Activitatea spitalului nu a fost întreruptă pe timpul protestului, iar personalul medical care era de gardă şi-a făcut treaba. Urgenţa a fost aglomerată ca de obicei, pacienţii au fost consultaţi şi doar cazurile uşoare au fost reprogramate.
“Am căzut când eram la câmp şi m-au adus la spital. Mi-au făcut consultaţii şi mi-au dat tratament şi oricum nu pot rămâne internată pentru că trebuie să ajung să dau de mâncare la animale”, a declarat Elena Cristea, o pacientă de 81 de ani.
Mihai Tăbăranu (54 de ani) din Târgovişte a fost internat astăzi şi urmează să fie operat.“Mi-au spus că trebuie să cumpăr un lichid care costă 300 de lei, iar eu am o pensie de 500 de lei”, a spus bărbatul.
Şi şoferii de ambulanţă au fos nevoiţi să lucreze ca într-o zi obişnuită de lucru. „Ambulanţa îşi desfăşoară astăzi lu