Bunul simţ al unora dintre cadrele medicale este şi el în grevă: bolnavii au fost ţinuţi la uşa spitalelor. Greva bugetarilor a paralizat activitatea cu publicul. Unii timişoreni au intrat în conflict cu greviştii, supăraţi că nu beneficiază de serviciile plătite.
Au vrut să demonstreze că, dacă ei nu lucrează, sistemul intră în colaps. Cadrele medicale şi personalul auxiliar au organizat o mişcare sindicală, care s-a transformat într-un război între grevişti şi timişoreni. Cei care au venit la porţile spitalelor şi nu au fost consideraţi cazuri de urgenţă de gradul zero au fost trimişi înapoi acasă să sufere în tăcere.
O astfel de situaţie a avut loc la Spitalul Municipal, unde doleanţele greviştilor au fost eclipsate de schimbul de replici dintre unii medici şi bolnavii veniţi la poarta unităţii medicale.
"Am avut o cădere de potasiu. Am venit şi acum o săptămână. Eu îi înţeleg că trebuie să facă grevă, sunt îndreptăţiţi" , a spus femeia care plângea în hohote, din cauza celor care cu greu au lăsat-o să treacă de filtrul instalat la poarta spitalului, pe motiv că nu era urgenţă. Supăraţi au fost şi portarii spitalelor care au fost lăsaţi să "se joace de-a doctorii cu pacienţii". "Ne-au lăsat pe noi să triem pacienţii. Au spus că numai cazurile de gradul zero pot intra, că nu se fac internări. Dar ar trebui să stea un medic aici, că nu sunt eu în măsură să pun diagnostice", a spus unul dintre portari.
Ziua fără taxe
Şi la Finanţe au avut loc evenimente similare. O timişoreancă a intrat cu forţa printre cei care au încercat să o oprească să intre în instituţie. "Mi se pare anormal. Dacă era zi de plată TVA mai era grevă? Vreau să ştiu!", a spus revoltată Calina Ardelean. La fel de revoltat a fost şi Ştefac Viorel, de 47 de ani, care a venit degeaba până la sediul finanţelor timişene. Bărbatul le-a transmis angajaţilor aflaţi în grevă