Şeful ANAF şi cel al Vămilor sunt mai slab plătiţi decât proprii consilieri, şefi de serviciu şi directori, iar un şofer şi un îngrijitor din Garda Financiară primesc mai mult la salariu decât un comisar şi consilier juridic asistent, printre cei mai prost remuneraţi fiind chiar inspectorii vamali. Situaţia rezultă din datele privind veniturile salariale nete realizate în luna aprilie de către angajaţii acestor autorităţi. În cazul Agenţiei Naţionale de Administrare Fi
Şeful ANAF şi cel al Vămilor sunt mai slab plătiţi decât proprii consilieri, şefi de serviciu şi directori, iar un şofer şi un îngrijitor din Garda Financiară primesc mai mult la salariu decât un comisar şi consilier juridic asistent, printre cei mai prost remuneraţi fiind chiar inspectorii vamali.
Situaţia rezultă din datele privind veniturile salariale nete realizate în luna aprilie de către angajaţii acestor autorităţi.
În cazul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, datele relevă că şeful instituţiei este plătit cu 4.693 lei, cu mult sub propriul consilier personal, care încasează 7.283 lei, şi la jumătatea salariului unui secretar general, a cărui indemnizaţie lunară netă depăşeşte 10.150 lei.
Şeful ANAF, care ia 4.700 lei, este depăşit la salariu atât de directorii generali, cât şi de şefii de serviciu pe care îi are în subordine, care încasează peste 6.200 lei.
Un consilier superior de direcţie primeşte lunar şi 5.000 lei net, în timp ce curierul personal încadrat la cabinetul vicepreşedintelui încasează peste 1.900 lei.
Şeful ANV ia de două ori mai puţin decât propriul consilier
La nivelul aparatului central al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), vicepreşedintele ANAF care conduce autoritatea este plătit lunar cu 3.961 lei, aproape de două ori mai puţin decât propriul consilier, remunerat cu 7.555 lei, şi director de cabinet, cu un salariu de 7.