Salariile angajaţilor din companiile de stat nu sunt afectate de măsura de reducere cu 25%. Jurnalistul de la Săptămâna Financiară, Alexandru Moldovan spune la RFI că în prezent Guvernul este precaut în privinţa scăderii salariilor angajaţilor de la companiile de stat, pentru a nu se ajunge la un blocaj al activităţii acestora.
Salariile angajaţilor din companiile de stat nu sunt afectate de măsura de reducere cu 25%. Ministrul Muncii, Mihai Şeitan avertizează însă că în câteva zile Executivul va găsi soluţia legală, pentru a tăia şi din salariile angajaţilor de la companii precum Tarom sau Romatsa.
Jurnalistul de la Săptămâna Financiară, Alexandru Moldovan (audio) spune la RFI că în prezent Guvernul este precaut în privinţa scăderii salariilor angajaţilor de la companiile de stat, pentru a nu se ajunge la un blocaj al activităţii acestora.
"E greu de spus în momentul de faţă dacă se va tăia sau nu se va tăia. Cert este că din punctul meu de vedere, Guvernul îşi ia o măsură de precauţie sau mă rog, amână oarecum intrarea şi în rândul companiilor de stat, pentru că din partea asta pericolul grevelor este mult, mult mai accentuat decât din partea sectorului să zicem administrativ bugetar. Dacă Guvernul ar fi intervenit, aşa cum a intervenit în sectorul propriu-zis bugetar şi în rândul pensionarilor cu aceste tăieri, fără nici o discriminare, eu cred că situaţia ar fi fost cu totul şi cu totul alta. Practic, s-ar fi paralizat o bună parte din economia României", explică Alexandru Moldovan.
Este vorba de peste 243 de mii de angajaţi din companiile de stat sau din regiile autonome, cărora nu li se va tăia din salarii.
Presa a scris în repetate rânduri despre salariile mari pe care le au angajaţii din aceste companii. Potrivit ziarului Gândul, la Nuclearelectrica, salariul mediu este de 7.420 de lei pe lună, în timp ce la Hidroelectrica, salar