Legendarul artist american va fi precedat pe scenă de o formaţie românească de rock, cu influenţe folclorice, şi de Nicu Alifantis Patru băieţi şi o fată aduc mâine seară, de la ora 18.00, la Zone Arena din Capitală, sonorităţile legendelor româneşti.
Trupa Bucium era „doar un gând“ în anul 2000, aşa cum povesteşte solistul Andi Dumitrescu, care-i are alături pe Dan Şimoaica (bass), Mihai Balabaş (vioară), Alexandra Milea (vioară) şi Adrian Rugină (tobe). În anii de început ai trupei, repetiţiile aveau loc în Apuseni, într-o baracă de construcţii de trei metri pătraţi.
După multe repetiţii şi schimbări de componenţă, Bucium iese oficial în public şi susţine primul concert în clubul Big Mamou din Bucureşti, în august 2004.
Băieţii se declară o trupă independentă, care nu-şi va schimba stilul niciodată şi care se susţine financiar din bani proprii. „Suntem genul de trupă care-şi va arăta valoarea în timp, toate materialele noastre fiind conceptuale. Banii vin din altceva. Fiecare are o altă ocupaţie pe lângă muzică“, declară Andi Dumitrescu, care deţine şi un studio de înregistrări. Tot Andi a montat debutul regizoral al lui Stelian Tănase, plănuind să facă un film documentar despre instrumentele româneşti pe cale de dispariţie (caval, fluier, bucium).
Basmele românilor pe ritmuri rock
Primul disc, „Voievozii“, a fost înregistrat în 2007, dar pentru că nu era „şlefuit“, i-a salvat un muzician din Germania, Franky Winkelmann , cel care a lucrat şi cu cei de la Lake of Tears, Gurd, Destruction, Fear my Thoughts, Darkmoon. „Stilul nostru îmbină elemente care aparţin mai multor genuri muzicale: rock progresiv, ambiental, metal simfonic, tribal“, spun despre ei membrii formaţiei.
Pentru concertul de mâine membrii formaţiei au pregătit mai multe compoziţii, având grijă să se încadreze în cele 45 de minute alocate. „Ni