Un adult din trei sufera de hemoroizi. Dupa varsta de 50 de ani, procentul creste la jumatate. Constipatia, alimentatia nesanatoasa, insuficienta exercitiilor fizice si statul pe scaun sunt cele mai scurte cai catre hemoroizi. Pentru ca ne jenam sa vorbim despre asta, nu mergem la medic sa remediem problema. Redactia MedLive.ro l-a invitat pe dr. Adrian Ghenea intr-o discutie online cu cititorii despre diagnosticul si tratamentul hemoroizilor.Intalnirea s-a incheiat.
Vezi raspunsurile pe MedLive.ro.Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu am validat comentariile care nu se refera la tema anuntata, care nu contineau intrebari sau care constau in atacuri la persoana.Realizator: Raluca Motei.
Dr Adrian Ghenea este medic specialist chirurgie generala, cu competente in: endoscopie digestiva, laparoscopie si proctologie.
Hemoroizii sunt dilatatii varicoase ale venelor in regiunea rectului care provoaca dureri si hemoragii. Sangerarile in timpul tranzitului intestinal, mancarimile si durerile rectale sunt cele mai comune simptome ale hemoroizilor.
Exista doua tipuri de hemoroizi:hemoroizi externi, care sunt vizibili in afara canalului anal;hemoroizi interni, care apar in interiorul canalului anal si nu sunt la vedere. Sangerarea este cea mai intalnita simptoma a hemoroizilor interni, si singura in majoritatea cazurilor. Un adult din trei sufera de hemoroizi. Dupa varsta de 50 de ani, procentul creste la jumatate. Constipatia, alimentatia nesanatoasa, insuficienta exercitiilor fizice si statul pe scaun sunt cele mai scurte cai catre hemoroizi. Pentru ca ne jenam sa vorbim despre asta, nu mergem la medic sa remediem problema. Redactia MedLive.ro l-a invitat pe dr. Adrian Ghenea intr-o discutie online cu cititorii despre diagnosticul si tratamentul hemoroizilor.Intalnirea s-a incheiat.
Vezi raspunsurile pe MedLive.ro.Pentru