Chiar dacă proiectul de cinci miliarde de euro al uzinei de producţie de oţel a fost stopat, austriecii de la Voestalpine nu renunţă la România şi deschid o fabrică la Giurgiu. Producţia de oţel a României a crescut în aprilie pentru a şasea lună consecutiv faţă de 2009, conform datelor World Steel Association. În cifre brute, producţia s-a ridicat la 240.000 de tone de oţel, cu 11,3% mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut. În primele patru luni ale anului, produ
Chiar dacă proiectul de cinci miliarde de euro al uzinei de producţie de oţel a fost stopat, austriecii de la Voestalpine nu renunţă la România şi deschid o fabrică la Giurgiu.
Producţia de oţel a României a crescut în aprilie pentru a şasea lună consecutiv faţă de 2009, conform datelor World Steel Association. În cifre brute, producţia s-a ridicat la 240.000 de tone de oţel, cu 11,3% mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut. În primele patru luni ale anului, producţia României s-a ridicat la un milion de tone de oţel, în creştere cu 34% faţă de ianuarie-aprilie 2009.
Revenirea producţiei autohtone, bazată în principal pe export, ar putea arăta că momentul este potrivit pentru o investiţie în acest sector, însă cifrele nu sunt susţinute prea mult de situaţia economiilor europene. Cu toate acestea, Voestalpine a anunţat, săptămâna trecută, o investiţie greenfield într-o unitate de procesare a oţelului la Giurgiu, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.
Toată lumea ar fi preferat un anunţ al Voestalpine legat de planurile mai vechi de construire a unei fabrici de producţie de oţel, în care ar trebui să intre circa cinci miliarde de euro, un proiect pentru care concurează România, Bulgaria şi Turcia. Această investiţie însă a fost îngheţată de austrieci din cauza crizei economice globale. „Proiectul cu uzina de oţel a fost oprit, iar în