Ziua Internaţională a Copilului s-a serbat prin concursuri şi spectacole de folclor. La Washington, mai-marii planetei, Mihail Gorbaciov şi George Bush, au semnat tratatul privind reducerea arsenalelor nucleare şi distrugerea armelor chimice. Cele două cutremure de pământ produse în 30 şi 31 mai 1990 au înspăimântat populaţia. La 1 iunie a apărut şi reacţia Guvernului, care a hotărât înfiinţarea unor comisii de inventariere şi analiză a construcţiilor. (A.Z.)
TRATATUL SOVIETO-AMERICAN: STOP ARMELOR NUCLEARE
În alocuţiunea rostită cu ocazia primirii la Casa Albă a preşedintelui Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, preşedintele Statelor Unite, George Bush, a declarat că "în scurtul interval de şase luni după întâlnirea la nivel înalt de la Malta, am obţinut progrese semnificative şi sperăm ca, la actuala întâlnire de la Washington, să realizăm noi progrese".
La rândul său, Mihail Gorbaciov a reamintit că, la prima sa vizită la Washington, în 1987, el şi preşedintele Ronald Reagan au semnat tratatul sovito-american pentru lichidarea rachetelor nucleare cu rază medie de acţiune, care a deschis o eră nouă, de speranţă între cele două superputeri. "Colegii mei şi cu mine am venit să realizăm o muncă seriosă" în vederea unui acord de eliminare a celor mai periculoase arme, a subliniat Gorbaciov.
Convorbirile cu Bush vor determina "cum vor evolua lucrurile nu numai între voi, americanii, şi noi, ci şi pe o scară mai largă", a mai adăugat liderul sovietic.
Cea de-a doua zi a întâlnirii la nivel înalt sovieto-americană se desfăşoară sub semnul speranţei celor doi şefi de stat, George Bush şi Mihail Gorbaciov, de a semna în cursul zilei de azi un document care să fixeze principiile generale ale tratatului start asupra reducerii arsenalelor nucleare strategice şi un acord privitor la distrugerea stocurilor de arme chimice.
Purtătorul de