Una dintre reacţiile părinţilor la condiţiile create de criză este dorinţa de a-şi proteja şi mai mult copiii, prin planuri financiare specifice, potrivit unui comunicat transmis de ING Asigurări de Viaţă.
"Din totalul contractelor noi încheiate la ING Asigurări de Viaţă în primele patru luni ale anului, planurile financiare pentru copii deţin o pondere de 28%, în creştere de la 21,5% faţă de aprilie 2009", a declarat Cornelia Aurelia Coman, directorul general ING Asigurări de Viaţă.
Doamna Coman evidenţiază şi o creştere a sumei asigurate medii cu 15% faţă de nivelul mediu corespunzător întregului portofoliu de poliţe pentru copii, până la aproape 24.000 de lei.
Cei mai mulţi dintre părinţi încheie aceste planuri financiare de la vârste foarte mici ale copiilor, pentru ca aceştia să beneficieze de sumele adunate într-o perioadă de cotizare cât mai lungă.
În 2010, în portofoliul de poliţe noi pentru copii al ING Asigurări de Viaţă, 47% au ca beneficiari copii cu vârsta sub doi ani, în timp ce 28% se încadrează în intervalul de vârstă de 3 - 6 ani.
Clienţii care au cumpărat în 2010 un plan financiar pentru copii de la ING plătesc o primă brută anualizată medie de 1.337 lei şi 56% dintre ei au venituri individuale lunare între 800 şi 2.000 de lei.
"Până la sfârşitul lunii aprilie 2010, la ING au fost plătite sume suplimentare pentru planurile financiare pentru copii, în valoare de 347.000 de lei", a mai precizat Cornelia Coman.
Cele mai multe contracte de planuri financiare pentru copii sunt încheiate de femei (55%), iar 88% dintre clienţi sunt căsătoriţi, cei mai mulţi având vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani.
(C.P.) Una dintre reacţiile părinţilor la condiţiile create de criză este dorinţa de a-şi proteja şi mai mult copiii, prin planuri financiare specifice, potrivit unui comunicat transmis de ING Asigurări de Via