Profesor de matematică, Vasile Ursu a adunat la catedră 53 de ani şi este cadrul didactic care a înfiinţat Grupul Școlar de Industrie Uşoară din Alba Iulia.
I-au plăcut ştiinţele reale încă din şcoala generală, iar în liceu era considerat chimistul Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia. „Mi-au plăcut chimia, fizica şi matematica. Prima tentativă a fost să urmez chimia, dar ulterior am întors-o spre matematică, pentru care am făcut o adevărată pasiune“, povesteşte profesorul.
45 de ani de directorat în învăţământ
De-a lungul timpului, Vasile Ursu a făcut o adevărată carieră în management educaţional, a strâns 45 de ani de directorat în învăţământ. „Am fost 13 ani director de şcoală generală la Gârbova. Pe urmă, am condus 19 ani Grupul Școlar de Industrie Uşoară din Alba Iulia. Un an am fost inspector şcolar general şi, după ce m-am pensionat, am preluat Direcţia Compartimentului de Învăţământ Preuniversitar din cadrul Școlii Române de Afaceri, iar din 2002 sunt director la Grupul Școlar de Cooperaţie Alba Iulia“, precizează Vasile Ursu.
Vasile Ursu a fost cel care a înfiinţat în anul 1977 Grupul Școlar de Industrie Uşoară Alba Iulia, instituţie de învăţământ clasată între primele cinci de profil din ţară, în perioada în care a fost director. „Consider că încă am multe resurse intelectuale, care trebuie valorificate. De aceea, continui să lucrez, cu convingerea că dau rezultate bune“, apreciază profesorul. Precizează că Grupul de Cooperaţie din Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 1957 şi a avut rezultate deosebite, atâta timp cât a funcţionat în reţeaua sistemului cooperatist.
„Învăţământul din sistemul cooperatist a fost bine pus la punct, însă după Revoluţie a fost singurul care nu şi-a cedat patrimoniu Ministerului Educaţiei şi, în aceste condiţii, a fost scos din sistem. De aceea, aceste şcoli s-au priva