Brokerii de asigurări, de credite sau de alte produse financiare ne pot scuti de multe drumuri şi ne pot ajuta să obţinem un produs mai avantajos decât dacă alegem pe cont propriu.
Totuşi, chiar cunoaşterea atât de bună a pieţei poate transforma brokerul din prieten în inamic, dacă nu suntem atenţi la câteva detalii importante, arată o analiză conso.ro.
Brokerii de credite sau asigurări au devenit din ce în ce mai activi şi pe piaţa financiară din România, aşa cum se întâmplă şi în străinătate, unde marea majoritate a creditelor sau poliţelor de asigurare se realizează prin astfel de intermediari.
Principalul avantaj când apelăm la un broker este că într-un timp foarte scurt şi într-un singur loc putem să ne facem o idee despre majoritatea ofertelor din piaţă.
În plus, brokerii sunt specializaţi nu numai în vânzări, ci şi în consiliere financiară, astfel încât multe dintre greşelile pe care le-am putea face dacă facem alegerea pe cont propriu sunt evitate.
Cu toate acestea, viitorul financiar este un aspect foarte important în viaţa oricărei persoane. Astfel încât, chiar dacă apelăm la un broker, nu înseamnă că trebuie să ne detaşăm total de procesul de luare a deciziei. Pentru a vă feri de surprize neplăcute, există câteva sfaturi simple care trebuie urmate:
1. Informaţi-vă înainte de a alege un broker! Când vă decideţi să apelaţi la un anumit broker sau intermediar financiar, mai întâi de toate interesaţi-vă despre activitatea lui anterioară.
Atât în cazul brokerilor de credite, cât şi al celor de asigurări există asociaţii profesionale ai căror membri au adoptat coduri de etică.
În plus, internetul este o sursă foarte importantă de informaţii, iar forumurile, site-urile de prezentare şi testimonialele pot fi de mare ajutor. Dacă nu reuşiţi să găsiţi destule informaţii despre un anumit broker, concluzia est