Recrutarea de pe site-urile de socializare este posibilă doar pentru o parte din posturi
Reversul medaliei: un cont prost făcut vă poate dezvălui personalitatea şi ruina CV-ul
Nu multe persoane se bazează pe această metodă pentru a-şi găsi un serviciu
Recrutarea prin intermediul internetului nu se mai rezumă doar la site-uri specializate precum ejobs, myjobs, bestjobs, unde sunt postate oferte şi CV pentru joburi, ci se extinde către reţele sociale precum LinkedIn, KeyPeople şi altele, unde companiile văd profilul unei persoane, domeniul unde lucrează şi alte detalii pe care vor să le cunoască despre un posibil candidat.
“Reţelele sociale folosite pentru recrutare sunt foarte puţine şi anume:LinkedIn, KeyPeople. Restul, precum Facebook, Twitter, Hi5 sunt mai mult pentru socializare, şi mai puţin pentru recrutare", a declarat, pentru Curierul Naţional, Cristina Sărăroiu, Director Resurse Umane, Kepler-Rominfo SA şi membru HR Club. "Cea mai utilizată reţea este LinkedIn. Eu am apelat-o doar când a fost cazul pentru profile mai greu de găsit în piaţă; mai poate da ceva rezultate când cauţi ceva în marketing sau comercial, însă pentru alte tipuri de poziţii nu are rost folosirea Web 2.0.", a mai adăugat Cristina Sărăroiu.
LinkedIn este o reţea socială dedicată mediului business orientată către networkingul la nivel profesional. "LinkedIn este o reală bază de date cu CV-uri, poţi căuta uşor după domeniul de activitate, denumirea postului şi după numele companiei. Anunţurile de recrutare publicate pe LinkedIn sunt privite cu mai mare încredere de candidaţi decât cele apărute pe siturile uzuale de recrutare", a declarat, pentru Curierul Naţional, Laura Buşu, Manager Resurse umane (RU), Gral Medical şi membru HR Club. "Reţelele sociale sunt o provocare pentru toate firmele de recrutare, indiferent de nivel. LinkedIn este o preocupare