Unul dintre afaceriştii „celebri" ai Craiovei, cercetaţi pentru rambursări ilegale de TVA, a fost reţinut ieri de procurori la graniţa cu Ungaria.
Omul de afaceri Samir Sprânceană a fost reţinut ieri dimineaţă, în jurul orei 4.00, la Vama Cenad, din judeţul Timiş în momentul în care intenţiona să părăsească România. Afaceristul cercetat în 2006 pentru rambursări ilegale de TVA este acuzat de procurorii DIICOT Craiova de fraudă cu carduri. Procurorii au efectuat ieri patru percheziţii domiciliare în Bănie, în urma cărora au fost descoperite carduri false şi aparate de copiere a datelor folosite de reţeaua de fraude informatice din care este suspectat că a făcut parte şi Sprânceană. Omul de afaceri a fost adus ieri la sediul DIICOT Craiova pentru audieri. Procurorul Adrian Glugă, şeful DIICOT Craiova, a declarat ieri că Samir Sprânceană este cercetat pentru constituire de grup infracţional, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate şi acces fără drept la un sistem infiormatic. Potrivit şefului Brigăzii de Crimă Organizată Craiova Craiova, comisar Silviu Văcaru, grupul infracţional din care făcea parte Samir Spânceană s-a ocupat de extrageri frauduloase de bani din ţări precum Italia, Spania şi Suedia.
Cine este Samir Sprânceană
Omul de afaceri craiovean nu se află la prima confruntare cu anchetatorii. Samir Sprânceană a fost trimis în judecată în celebrul caz al returnărilor ilegale de TVA din perioada 2001-2004. Sprânceană a fost reţinut de procurorii DIICOT în 2006, sub acuzaţia că, împreună cu alte persoane, a păgubit statul cu 66 milioane lei (circa 17 milioane euro la vremea respectivă - n.r.) prin rambursări ilegale de TVA, obţinute de la fiscul doljean. După ce a stat încarcerat câteva luni la Penitenciarul Rahova, omul de afaceri a fost tra