Se zice că atunci când asişti la un concert Jean Michel Jarre, te simţi ca şi cum ai fi în spaţiu... Sunetele sale electronice par nepământeşti. De altfel, legătura dintre Jean Michel Jarre şi misiunile NASA sunt cunoscute. O avancronică RFI România.
După AC/DC şi Bob Dylan, o altă o legendă a muzicii se află în România. "Vrăjitorul" muzicii electronice, Jean Michel Jarre susţine un concert joi seară, la Sala Polivalentă din Capitală.
Artistul francez, în vârstă de 62 de ani promite că-i va încânta pe fanii săi cu un spectacol de sunete, lumini şi lasere. O avancronică realizată de Cosmin Ruscior (audio).
Se zice că atunci când asişti la un concert Jean Michel Jarre te simţi ca şi cum ai fi în spaţiu... Sunetele sale electronice par nepământeşti.
De altfel, legătura dintre Jean Michel Jarre şi misiunile NASA este cunoscută. Unul din concertele sale care au intrat în Cartea Recordurilor s-a ţinut la Houston. Pe cinci aprilie 1986, o masă gigantică de aproape un milion şi jumătate de oameni a asistat la un spectacol omagiu. Omagiu pentru cei şapte cosmonauţi de pe naveta Challenger, care se dezintegrase în aer, cu doar câteva luni înainte, deasupra Oceanului Atlantic. Unul dintre membrii echipajului urma să cânte la saxofon în timpul concertului. Era prieten cu Jean Michel Jarre…
Francezul este considerat pionierul muzicii electronice. Cântă de peste 40 de ani şi o face într-un mod cu totul inedit : dacă cei mai mulţi dj din ziua de azi folosesc zeci de computere şi sintetizatoare ultra-performante, veteranul francez preferă o combinaţie de modern şi clasic.
Se spune că Jean Michel Jarre a revoluţionat muzica. Melodiile sale coborâte de pe altă planetă i-au luat prin surprindere pe critici în anii '60-'70, dominaţi de curentele punk şi disco.
Jarre a mai fost la Bucureşti anul trecut. A fost un concert atipic, ce nu a avut nimic