Regiunea Bucuresti-Ilfov care a contractat proiecte pentru 30 mil. euro de la UE pana la sfarsitul lunii mai, este in urma la numarul de dosare depuse de autoritatile locale, situatie care a facut ca reprezentantii Comisiei Europene sa propuna o realocare a banilor catre alte regiuni.
Primaria Capitalei, care poate sa atraga fonduri europene pentru reabilitarea drumurilor sau pentru infrastructura sociala, functioneaza pe un deficit de aproape 300 mil. euro si mizeaza pe imprumuturile externe pentru sustinerea chletuielilor, nu mai putin de 240 mil. euro ar urma sa fie contractati in acest an de municipalitate, potrivit proiectului de lege.
"Autoritatile publice din Capitala au mers mai greu in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Avem o ramanere in urma la numarul de proiecte depuse, ceea ce a facut ca reprezentantii Comisiei Europene sa puna in discutie redistribuirea acestor fonduri catre alte regiuni. (...) In urma discutiilor, primariile au inceput sa se miste si sa depuna proiecte, astfel incat banii alocati regiunii Bucuresti-Ilfov nu vor fi redistribuiti", a precizat a spus Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Intrebata de ce primariile din Capitala nu s-au inghesuit sa depuna proiecte, Udrea a spus : «probabil ca au suficienti bani pentru investitii». Contactati, reprezentantii Primariei Capitalei nu au raspuns pana la inchiderea editiei la solicitarea ZF.
Pe de alta parte, Dan Nicula, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov spune ca discutia cu Comisia Europeana a avut loc in urma cu sase luni, iar intarzierile au fost recuperate. "Avem proiecte depuse de autoritati care sunt in evaluare. De exemplu, pentru poli urbani de crestere, apel de proiecte lansat in martie am primit pana in acest moment sapte proiecte de la autoritatile din comuna Pantelimon, Bragadiru, Voluntari, pr