Cu o valoare medie la nivel naţional de 1.196 euro/mp util, indicele imobiliare.ro a atins în luna mai un nou nivel minim de la începutul crizei imobiliare. Preţul apartamentelor a evoluat diferit în marile oraşe ale ţării: dacă în Capitală şi în Constanţa s-a asistat la creşteri de preţuri atât la apartamentele vechi cât şi la cele noi, nu acelaşi lucru se poate spune despre celelalte mari oraşe analizate. Timişoara este oraşul cu cel mai accentuat ritm de scădere a pr
Cu o valoare medie la nivel naţional de 1.196 euro/mp util, indicele imobiliare.ro a atins în luna mai un nou nivel minim de la începutul crizei imobiliare. Preţul apartamentelor a evoluat diferit în marile oraşe ale ţării: dacă în Capitală şi în Constanţa s-a asistat la creşteri de preţuri atât la apartamentele vechi cât şi la cele noi, nu acelaşi lucru se poate spune despre celelalte mari oraşe analizate.
Timişoara este oraşul cu cel mai accentuat ritm de scădere a preţurilor la apartamente. În Iaşi diferenţele de preţ dintre apartamentele noi şi vechi rămân considerabile. Clujul s-a aliniat în cele din urmă trendului de scădere, în timp ce Braşovul devine încet un oraş scump.
Apartamentele vechi din Capitală au avut o evoluţie dinamică în luna mai. Valoarea indicelui pentru această categorie de apartamente a ajuns la 1.250/euro mp de suprafaţă utilă, cu 0,7% mai mult decât în luna precedentă. Apartamentele cu o cameră s-au scumpit cel mai mult, cu 2,1%, în timp ce apartamentele cu două, respectiv patru camere s-au scumpit cu 0,9%, respectiv 0,6%. Preţul apartamentelor cu trei camere a rămas neschimbat în luna mai.
Braşov: apartamentele cu 3 şi 4 camere se scumpesc uşor
În luna mai, în Braşov, apartamentele vechi de mici dimensiuni au continuat să se ieftinească, în timp ce apartamentele mari cu 3 şi 4 camere s-au scumpit uşor, continuând evoluţia o