Acţiune de amploare a poliţiştilor de la Crimă Organizată şi a procurorilor DIICOT, structura centrală, azi dimineaţă. Peste 60 de descinderi au avut loc simultan în mai multe judeţe ale ţării, printre care şi Dolj pentru identificarea unei reţele care se ocupa de interceptări telefonice şi ulterior de santaj. În plasa infractorilor se pare că au căzut mai mulţi demnitari şi politicieni, dar şi oameni de afaceri, judecători şi procurori.
Mai citiţi şi:
Primii arestaţi în dosarul interceptărilor telefonice ilegale au ajuns în faţa procurorilor
Mascaţii au descins de dimineaţă în 11 locuinţe din Iaşi
Peste 35 de victime au fost identificate până în prezent în cele două dosare deschise la Hunedoara şi la Iaşi. Poliţiştii au lucrat la acest caz mai multe luni, fiind o premieră în România. Şi prejudiciul este unul destul de mare, potrivit anchetatorilor.
Procurorii DIICOT au identificat 50 de învinuiţi care, începând cu luna ianuarie 2009, au apelat la serviciile învinuitului Oproiu N., achiziţionând de la acesta una din variantele unor programe speciale de interceptare.
Învinuiţii au instalat aplicaţiile cumpărate pe telefoane ţintă şi au utilizat produsele software, realizând inteceptări ilegale ale convorbirilor telefonice, SMS-urilor, e-mail-urilor primite/transmise de către alte persoane.
Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează cercetări pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi infracţiuni prev. de Legea nr. 51/1991, privind siguranţa naţională a României.
Descinderile au avut loc în peste 20 de judeţe
În această dimineaţă au fost efectuate 53 de percheziţii domiciliare în imobile aparţinând învinuiţilor din Bucureşti – 11, Iaşi – 11 şi judeţele Ilfov- 2, Mehedinţi -3, Cluj-4, Timiş -3, Bacău -2, Botoşani -2, Suceava-2, Argeş-2, Alba -1, Hunedoara-1, Satu Mare-1, Buzău-1, Arad-1, Sib