GRUPA B. Dubla campioană mondială beneficiază în Africa de Sud de aportul celui mai bun jucător al planetei, Lionel Messi, în timp ce, pe bancă, îl are pe cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona.
Fără Argentina, Cupa Mondială nu ar avea strălucire. Vicecampioană a lumii în 1930, în Uruguay, Argentina a aşteptat aproape o jumătate de secol pentru a cuceri titlul suprem. În 1978, argentinienii îşi venerau idolii: Fillol, Ardiles, Bertoni, Gallego, Galvan, Kempes, Lugue, Olguin, Ortiz, Passarella şi Tarantini. Acesta a fost 11-le de start al lui César Luis Menotti din finala Campionatului Mondial din 1978, 3-1 cu Olanda.
Peste opt ani, în Mexic, Diego Armando Maradona îşi conducea echipa spre cel de-al doilea titlu mondial. Maradona e acum selecţioner al Argentinei, iar întreaga ţară aşteaptă un nou miracol de la cel considerat de mulţi drept un zeu.
Campania de calificare la Mondialul din Africa de Sud a fost una care a dat mari emoţii celor 40 de milioane de argentinieni. Maradona are la dispoziţie un lot destul de echilibrat, în care "bătrânii" sunt cei răsfăţaţi. Specialiştii sunt de acord cu faptul că Argentina lui Diego Armando Maradona arată excelent de "la brâu în sus". Mijlocul, cu Mascherano, Veron, Di Maria sau Datolo, şi atacul cu ginerele Agüero, Higuain, Milito, Tevez, Palermo şi mai ales Messi, sunt punctele forte ale lui Maradona.
În schimb, defensiva pare să-i dea cele mai mari bătăi de cap lui Diego. Argentina a ajuns la Mondiale după ce a încheiat pe locul 4 în preliminariile Americii de Sud, CONMEBOL, după Brazilia, Chile şi Paraguay.
Argentina va da piept în prima fază a Cupei Mondiale din acest an cu Nigeria, Coreea de Sud şi Grecia - o grupă aparent uşoară pentru "pume", însă inconstanţa argentinienilor nu este o noutate în lumea fotbalului.
ARGENTIN