În prag de faliment, statul continuă frenetic angajările. În plus, cele mai sărace judeţe au cei mai mulţi bugetari locali, semnalează presa de joi, 3 iunie. În vreme de criză, şansele de angajare cresc, dar nu la privat, ci la stat. Locurile vacante sunt pentru posturi de la şoferi la directori generali.
În prag de faliment, statul continuă frenetic angajările. În plus, cele mai sărace judeţe au cei mai mulţi bugetari locali, semnalează presa de joi, 3 iunie.
În vreme de criză, şansele de angajare cresc, dar nu la privat, ci la stat. Capital scrie că locurile vacante sunt pentru posturi de la şoferi la directori generali. Astfel, pentru lunile mai şi iunie sunt anunţate diverse probe pentru 18 posturi.
Capital mai scrie că angajări se fac şi la Garda Naţională de Mediu. Concursul a fost organizat pentru 47 de funcţii publice de execuţie, pentru joburi plătite cu până la 3.500 de lei.
Trăgând linie şi adunând, numărul posturilor scoase la concurs anul acesta de instituţiile finanţate din bugetul de stat depăşeşte 2.200.
Pe de altă parte, o analiză făcută de Ziarul Financiar arată că judeţele cele mai sărace au cei mai mulţi bugetari locali. În Sălaj, Vâlcea sau Tulcea sunt patru bugetari locali la suta de locuitori, faţă de o medie naţională de trei bugetari locali la suta de locuitori.
În acest context, Ziarul Financiar susţine că reducerea de costuri prin disponibilizarea parţială a aparatului de "birocraţi" ar putea fi o soluţie, pentru ca statul să nu se atingă de salariile şi de efectivul personalului productiv, reprezentat de medici şi profesori. Andreea Pietroşel, despre angajările de la stat.
În prag de faliment, statul continuă frenetic angajările. În plus, cele mai sărace judeţe au cei mai mulţi bugetari locali, semnalează presa de joi, 3 iunie. În vreme de criză, şansele de angajare cresc, dar nu la privat, ci la sta