Zilnic, lucrătorii de întreţinere de la Spaţii Verzi intervin să repare distrugerile cauzate de alţii.
Focşaniul este un oraş deficitar la capitolul spaţii verzi, astfel că localnicii se folosesc din plin pentru promenadă şi recreere de cele patru parcuri mai importante din oraş.
Printre focşănenii care vin în parcuri pentru recreere se găsesc destui certaţi cu legea bunului simţ, puşi tot timpul pe stricat, care lasă în urma lor prăpăd şi creează o imagine dezolantă: copaci rupţi, bănci distruse, monumente mâzgălite şi multe alte rele.
Acest lucru se întâmplă din cauză că niciunul dintre parcurile din Focşani nu este păzit pe timp de zi.
„Înainte aveam servicu de pază şi ziua, dar de când am fost nevoiţi să disponibilizăm din personal nu ne mai permitem să păzim aceste obiective. Avem un protocol cu poliţia prin care facem itinerarii de patrulare prin parcuri noaptea. Vizăm locurile cu probleme şi am mai dat şi câteva amenzi la cei pe care i-am prins stricând", spune şeful Poliţiei Comunitare Focşani, Ion Gheorghe.
Focşănenii sunt de părere că autorităţile locale ar trebui să fie mai atente în supravegherea acestor zone care atrag multă populaţie, pentru că orice remediere a unor distrugeri înseamnă bani din buzunarele fiecăruia dintre noi.
Băncile, distruse pentru foc
„Astă iarnă am văzut cu ochii mei cum un ins căra scânduri de la bănci ca să le ducă acasă şi să le pună, probabil, pe foc. I-am atras cu teamă atenţia şi mi-a răspuns să-mi văd de treabă", ne-a declarat Voica Mirodone, locuitor al municipiului.
Sarcina reparării a ceea ce se distruge în locurile publice din oraş revine Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Pulice Focşani.
„Avem o echipă de întreţinere şi reparaţii care merge zilnic în oraş şi face inventarul distrugerilor. Mai înlocuim ba o scândură ruptă, ba un şurub furat. Sunt şi oameni prost educ