Tot avem amicaluri şi tot pierdem. Aştept nerăbdător meciul cu Honduras. Dar e timpul să mai puneţi mâna şi pe un Esquire să vedeţi ce vină avem noi în toată afacerea “eşecul naţionalei”. Generaţia de aur a tabloizilor, aşa se cheamă textul.
Şi în fotbal e ca în viaţa reală. Vina e şi colectivă. Nu prea plătim taxe. Cam jumătate de Românie fură într-un fel sau altul de la cealaltă. Şi apoi strigăm că doar Guvernul sau doar băieţii noştri sînt de vină. A vent vremea pocăinţei!:)
Dincolo de glumă, am scris un feature în care am căutat argumente cît se poate de solide pentru teoria că boom-ul tabloidului în presă şi TV a ucis şansa naţionalei de a-şi regăsi tonusul de mare campioană. Talentul e un amănunt. Atitudinea e totul. Iar atuul psihologic nu se cîştigă cînd o ţară întreagă ştie culoarea chiloţilor iubitei nu ştiu cărui atacant… Cam aşa începe articolul:
Naţionala de fotbal a României nu va juca nici la Mondialele din Africa de Sud. Teza acestui articol e că şi noi, publicul, avem o vină. Nu am băgat cocaină sau sibutramină. Dar am înghiţit cantităţi industriale de ştiri tabloide despre mari fotbalişti. Ştim mai multe despre iubitele, patronii şi manelele lor favorite decît ştim despre postul pe care îl ocupă în teren. Ce urmează nu conţine nici un aditiv etic, nu judecăm aici nici fotbaliştii, nu-i judecăm nici pe ăia care au scris despre ei. Ideal ar fi totuşi să ne dăm toţi cîte o palmă, aşa, de control.
Restul stă scris în revistă, cu argumente ale unor jucători din echipa de aur, cu sprijin din partea lui Cătălin Tolontan, cu mărturisiri triste din partea unor dive tabloide. Enjoy.
Tot avem amicaluri şi tot pierdem. Aştept nerăbdător meciul cu Honduras. Dar e timpul să mai puneţi mâna şi pe un Esquire să vedeţi ce vină avem noi în toată afacerea “eşecul naţionalei”. Generaţia de aur a tabloizilor, aşa se cheamă textul. @N