Aflat în vizită la domeniul de la Bran, arhiducele Dominic de Habsburg afirmă că aştea-ptă oferte de cumpărare a Castelului Bran, inclusiv de la statul român. Proprietarul actual al domeniului spune că a reuşit să-l readucă la viaţa după ce l-a primit de la statul român: "A fost greu în urmă cu doi ani, când Ministerul Culturii a golit tot ce era aici. Nu ştiu ce face statul cu toate obiectele acelea. Castelul a fost remobilat, l-am readus la viaţă şi cred că am dovedit că avem posibilitatea să-l administrăm", a declarat Dominic de Habsburg.
Declaraţiile lui vin ca replică la afirmaţiile făcute, în urmă cu doar două săptămâni, de ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care a anunţat că actualii proprietari ai Castelului Bran nu au nicio posibilitate să administreze monumentul, motiv pentru care statul va încerca o preluare în circuitul muzeal.
Într-un top al celor mai scumpe case din lume, alcătuit în martie 2010 de publicaţia britanică "The Times", Castelul Bran ocupă poziţia a zecea, fiind estimat la 135 milioane de dolari. Castelul are 57 de camere, dintre care 17 dormitoare decorate cu obiecte de artă. Singura problemă a viitorului proprietar pe care o semnaleză în glumă cei de la "The Times" sunt cei 450.000 de vizitatori anuali ai castelului. Pe site-urile internaţionale, însă, domeniul este cotat la 70 de milioane de dolari.
OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov Aflat în vizită la domeniul de la Bran, arhiducele Dominic de Habsburg afirmă că aştea-ptă oferte de cumpărare a Castelului Bran, inclusiv de la statul român. Proprietarul actual al domeniului spune că a reuşit să-l readucă la viaţa după ce l-a primit de la statul român: "A fost greu în urmă cu doi ani, când Ministerul Culturii a golit tot ce era aici. Nu ştiu ce face statul cu toate obiectele acelea. Castelul a fost remobilat, l-am readus la viaţă şi cred că am dovedit că avem posibilitatea să-l adm