Dictonul conform caruia viitoarele mamici ar trebui sa manance pentru doi e doar un mit, fara acoperire in ziua de azi, spun cercetatorii, care au descoperit ca femeile care iau prea multe kilograme in timpul sarcinii isi supun copilul riscului de a suferi de boli de inima pe parcursul vietii.
Un studiu realizat la Universitatea Bristol a concluzionat ca femeile care se ingrasa peste masura in timpul celor 9 luni de sarcini isi supun copilul pericolului de a suferi de boli cardiace, relateaza Daily Mail. Predispozitia copilului catre aceste boli de poate vedea inca de la varsta de 9 ani.
La aceasta varsta frageda copilul va avea mai multe kilograme, o talie mai groasa, mai multa grasime si un nivel inferior de colesterol bun, comparativ cu alti copii de varsta lui.
Studiul s-a realizat pe 5.000 de femei, care au fost monitorizate inainte de a ramane gravide si in timpul sarcinii.
A reiesit ca pentru femeile cu greutate normala este recomandat sa nu ia mai mult de 16 kilograme in timpul sarcinii, cele supraponderale 11,5, iar cele obeze nu mai mult de 9 kilograme, acestea fiind datele acceptate in SUA, in multe tari din Europa numarul kilogramelor de luat in timpul sarcinii find chiar mai mic.
In cazul femeilor care au depasit numarul de kilograme pe care ar fi trebuit sa le acumuleze, s-a observat ca si copilul era cu 1 kg mai greu, in medie, avea si o talie mai mare cu 2,5 centimetri, 900 grame de grasime in plus si o presiune a sangelui mai mare decat in mod normal.
Dictonul conform caruia viitoarele mamici ar trebui sa manance pentru doi e doar un mit, fara acoperire in ziua de azi, spun cercetatorii, care au descoperit ca femeile care iau prea multe kilograme in timpul sarcinii isi supun copilul riscului de a suferi de boli de inima pe parcursul vietii.
Un studiu realizat la