A renunţat la multe lucruri pentru a-şi cumpăra cărţi de la anticariat. Este adept al dictonului "dacă nu poţi face un bine, măcar încearcă să nu faci rău".
Electronist de profesie, mai apoi poliţist, Dan Gheorghe a optat, în cele din urmă, pentru Trupele de Jandarmi. La vârsta de 9 ani, a rămas orfan de tată, însă, datorită mamei, a reuşit să-şi facă un rost în viaţă
„Mama ne-a fost - mie şi surorii mele, care avea 14 ani - «şi mamă şi tată». Ne-am descurcat cum am putut, cu bani puţini şi pot spune că a ieşit bine. La bac, la limba română, am fost al doilea pe liceu", ne-a mărturisit Dan Gheorghe.
„Păzeam zidurile la Galaţi"
Dan a absolvit Liceul „Panait Cerna", profilul Electronică Industrială, în 1988. S-a angajat, iar câteva luni mai târziu, în ianuarie 1989, a fost luat în armată, la Câmpina, la Trupele de Securitate.
„Înaintea Revoluţiei, am fost repartizat la Galaţi, iar acolo am fost pus să păzesc zidurile, ca să nu fie mâzgălite cu lozinci împotriva statului. Îi însoţeam pe subofiţerii de la Miliţie şi le raportam în fiecare zi superiorilor. Evenimentele din decembrie '89 m-au găsit în oraşul Tecuci", îşi aminteşte jandarmul.
Incidentele de la Tg. Mureş, din martie 1990, au fost, de asemenea, hotărâtoare, pentru viitorul subofiţer de Jandarmi. Angajat ca electronist la Uzina „Laminorul", Dan Gheorghe a fost printre primii disponibilizaţi din Brăila post-decembristă.
„În 1991, am fost disponibilizat de la «Laminorul». Am lucrat pe la diverse firme până când, în 1992, am intrat în structurile Ministerului de Interne", povesteşte Dan.
13 ani în uniforma albastră
Dan Gheorghe a fost poliţist la Ordine Publică şi Cercetări Penale până în anul 1997, când a optat pentru Trupele de Jandarmi (actualmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi).
„Am fost mereu în căutare de ceva nou. Sunt adeptul calităţii în da