Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut ieri 41 de persoane în cazul interceptărilor neautorizate, alte şase având interdicţii de a nu părăsi localitatea pe perioada cercetărilor.
CITIŢI ŞI: Patronul unei firme de telefonie din Alba, acuzat de interceptări ilegale
Iaşi: Administratorul firmei care vindea softuri pentru interceptările telefonice ilegale a fost arestat (VIDEO)
Serviciul Teritorial Alba al DIICOT a reţinut 36 de învinuiţi, iar Serviciul Teritorial Iaşi cinci. Potrivit anchetatorilor, în urma amplei acţiuni de miercuri, 47 de persoane au fost puse sub învinuire, însă investigaţiile continuă. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi că 35 de persoane au fost aduse joi dimineaţă, în jurul orei 5.00, la Curtea de Apel Alba Iulia, în cazul acostora procurorii DIICOT propunând emiterea de mandate de arestare preventivă.
De asemenea, pentru o altă persoană s-a propus emiterea mandatului de arestare în lipsă. Muntean a spus că până acum magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au studiat dosarul şi acuzaţiile care le sunt aduse celor 36 de persoane, iar în prezent învinuiţii sunt audiaţi. Potrivit sursei citate, persoanele aduse la Alba Iulia sunt din mai multe judeţe, printre care şi unul din Dolj, iar printre acestea se află şi femei.
Printre victimele "spionilor" sunt şi ziarişti
Cele 35 de persoane au fost aduse pentru emiterea de mandate de arestare preventivă în faţa Curţii de Apel Alba Iulia deoarece printre acuzaţiile care li se aduc sunt şi infracţiuni contra siguranţei naţionale, categorie în care sunt incluse şi interceptările neautorizate, iar acest gen de infracţiuni intră în competenţa curţilor de apel. Procurorii DIICOT au constatat că cei implicaţi în interceptări neautorizate au vizat reporter