Adoptarea unei diete vegetariene îi poate da planetei şansa de a nu mai suferi din cauza schimbărilor de climă, susţine un raport recent al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Oameni de ştiinţă din întreaga lume arată că producerea şi procesarea mâncării, precum şi utilizarea combustibilului fosil reprezintă principalele cauze ale emisiilor de gaze cu efect de seră.
Dar, în timp ce cărbunele şi petrolul vor putea fi înlocuite în timp cu surse de energie alternativă, oamenii vor avea întotdeauna nevoie de hrană. Iar în contextul în care populaţia globală continuă să crească, procesele de producţie a alimentelor vor contribui la degradarea mediului şi la schimbarea climei, arată „The Daily Telegraph".
Comisia internaţională pentru managementul resurselor sustenabile arată că agricultura foloseşte 70% din cantitatea globală de apă dulce, 38% din suprafaţa de pământ şi este responsabilă pentru 19% din emisiile de gaze cu efect de seră.
Subvenţii pentru legume şi fructe
Raportul, care va fi prezentat guvernelor lumii, susţine că singura soluţie pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice constă în adoptarea unei diete vegetariene de cât mai mulţi oameni.
Achim Steiner, director executiv al programului ONU pentru mediu, spune că guvernele ar putea încuraja populaţia să consume mai puţină carne prin reformarea sistemului de taxe şi prin subvenţii pentru alimentele care compun un regim vegetarian.