Ministrul comunicatiilor castiga mai prost decat un specialist PR de la Societatea Nationala de Radiocomunicatii, iar contabilul-sef de la Posta are un venit net dublu fata de directorul companiei. Asa cum era de asteptat, si in companiile si institutiile IT&C de la stat exista aceeasi harababura a salariilor ca in tot restul sistemului public, in care personalul auxiliar este adesea platit mai bine decat managerii care au cele mai mari responsabilitati.
Singura institutie unde veniturile par a fi ordonate logic este Ministerul Comunicatiilor, intrucat la MCSI sunt putine cazurile in care cineva castiga mai bine ca ministrul. Declaratiile de avere ale personalului de la MCSI arata insa ca situatia ar putea fi inselatoare, pentru ca multi angajati sunt membri si in Consilii de administratie la alte companii de stat, sursa din care isi rotunjesc veniturile.
Romeo Medan, consilier personal la MCSI, a castigat, spre exemplu, in 2009 doar 614 lei de la minister, dar a luat 14.244 lei pentru ca a fost cinci luni membru in CA al Romtelecom. La fel si secretarul de stat Marius Fecioru, care dupa ce a parasit functia de manager Romtelecom si a venit la MCSI a castigat 10.428 lei (brut) doar din participarea la sedintele CES.
Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom), care a anuntat recent ca va intra in restructurare, a platit doar in aprilie angajatilor 1,85 mil. euro net, cel mai mare salariu fiind de 25.000 de lei, pentru un sef de serviciu - de cinci ori mai mult ca ministrul.
De altfel, unul dintre soferii Radiocom a castigat 4.665 lei net in aprilie, fiind astfel unul dintre cei mai bine platiti 400 de angajati ai companiei.
Soferii se bat in salarii cu ministrii
Ministrul comunicatiilor castiga mai prost decat un specialist PR de la Societatea Nationala de Radiocomunicatii, iar contabilul-sef de la Posta are un venit net dub