Ieri dimineaţă s-au efectuat 53 de percheziţii domiciliare în 20 de judeţe şi în Capitală
Produsele software comercializate de liderul grupării erau destinate interceptării ilegale a comunicaţiilor
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba, Biroul Teritorial Hunedoara şi Serviciul Teritorial Iaşi au efectuat ieri dimineaţă 53 de percheziţii domiciliare în vederea anhilării unor grupări infracţionale cu preocupări în realizarea de interceptări neautorizate ale convorbirilor telefonice, discuţiilor în mediul ambiental, transmisiilor tip SMS şi transferului neautorizat de date din sisteme informatice.
Potrivit comunicatului DIICOT, cele 53 de percheziţii s-au făcut la domiciliile învinuiţilor, 11 dintre aceştia locuind în Bucureşti, 11 în Iaşi, 2 în Ilfov, 3 în Mehedinţi, 4 în Cluj, 3 în Timiş, 2 în Bacău, 2 în Botoşani, 2 în Suceava, 2 în Argeş, 1 în Alba, 1 în Hunedoara, 1 în Satu Mare, 1 în Buzău, 1 în Arad, 1 în Sibiu, 1 în Galaţi, 1 în Neamţ, 1 în Ialomiţa, 1 în Dolj şi 1 în Vâlcea.
În fapt, procurorii au reţinut că "Oproiu N. a deţinut, a utilizat şi a comercializat, direct şi prin intermediul reţelei internet, produse software destinate interceptării ilegale a comunicaţiilor, transmisiilor de date efectuate prin intermediul terminalelor de telefonie mobilă, precum şi a discuţiilor ambientale, programul fiind compatibil cu aproape toate dispozitivele care folosesc un sistem de operare de tipul Symbian sau Windows Mobile, inclusiv cu cele tip BlackBerry sau iPhone".
Softul era disponibil în varianta Light şi variantele avansate Pro şi ProXRecorder.
Datele erau stocate şi transmise automat
Varianta Light asigura transferul de pe telefonul monitorizat a informaţiilor privind numerele de telefon apelate şi cele care au apel