* Şase luni de la Guvern s-au transformat într-un răgaz de un an pentru patroni
* Jumătate din echipe nu ar fi primit, altfel, licenţa pentru sezonul viitor
Cluburile noastre de fotbal au scăpat, încă o dată, de colapsul financiar. Până pe 31 martie anul viitor, toate echipele au posibilitatea să-şi rezolve problemele şi să-şi achite datoriile către stat.
Cluburile cu datorii au scăpat graţie Ordonaţei 92 din anul trecut, prin care agenţii economici (care nu au cazier fiscal şi nu au intrat în faliment sau insolvenţă) îşi pot amâna datoriile cu maxim şase luni. Toate cluburile de fotbal din Liga 1 au reuşit să evite dezastrul şi au obţinut in corpore licenţele pentru viitorul sezon. Conform unor date, jumătate din cele 18 din Liga 1 nu ar mai fi avut drept de joc în primul eşalon din cauza restanţelor financiare. Există două criterii din cadrul dosarului de licenţiere care ridică mari probleme cluburilor, cele de infrastructură şi cele financiare.
Cum majoritatea echipelor au datorii către stat de ordinul milioanelor de euro, reeşalonarea datoriilor pentru perioade cuprinse între 4 şi 6 luni a reprezentat o adevărată gură de oxigen. Cel puţin din punct de vedere al licenţei şi al competiţiei sportive până pe 31 martie anul viitor nu vor mai avea probleme, chiar dacă, teoretic, scadenţa vine mult mai rapid.
Cum în fotbalul nostru nu există strategii pe termen lung, toată lumea se bucură că a scăpat pe moment, fiind evident că anul viitor nu vor mai avea cum să beneficieze de clemenţă.
Viorel Duru, şeful Serviciului Licenţe şi Afilieri din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a declarat pentru ziarul "Bursa" că lucrurile sunt rezolvate pentru următorul sezon, dar că o altă analiză va fi realizată la sfârşitul anului: "Din punct de vedere al licenţierii nu se va mai întâmpla nimic pentru următorul sezon."
La 31 decembrie 2010