A cântat 8 ani alături de grupul Vouă. În prezent este în trupa Gashkademia de Folk, unde cântă alături de Daniel Iancu şi Ovidiu Mihăilescu.
Primul contact cu muzica l-a avut în clasa a VI-a, în tabăra de la Năvodari. Avea un coleg, Geo Dobrescu, care cânta la chitară şi pe care el îl acompania vocal. La întoarcerea acasă, a vrut neapărat chitară.
Chitară din placaj şi cuie
„Nu am mai aşteptat să îmi cumpere ai mei chitară şi mi-am confecţionat eu una, din placaj, cuie şi corzi de vioară. Apoi m-am dus la Casa Pionierului să iau cursuri de chitară, dar am fost obligat să cânt cu dreapta, deşi eu sunt stângaci. Am renunţat şi am început să studiez singur“, îşi aminteşte Puiu. A plecat, apoi, la Bucureşti, la licu, iar acolo a format, împreună cu alţi colegi, o trupă.
Armată cu cântec
Au urmat anii de armată, la Caracal. Nu a renunţat la muzică, a înfiinţat o brigadă artistică, un grup folk şi chiar unul rock. După stagiul militar a fost admis la Politehnică şi cânta împreună cu Sorin Bălăşoiu în cenaclurile Transmuzica şi Lumină Lină, sub titulatura Adaggio.
Bun prieten cu Nicuşor
În 1982, a fost cooptat în Cenaclul Vouă, care s-a înfiinţat în caminul Facultăţii de Drept. A susţinut peste 1.000 de spectacole alături de Vouă. „Ţin minte că am fost daţi jos de pe scenă de multe ori de activiştii de partid pentru unele glume sau piese mai ironice la adresa regimului. Cu toate acestea, eram buni prieteni cu Nicu Ceauşescu, care ne invita în fiecare an, de ziua lui, la Izvorul Mureşului“, îşi aminteşte folkistul.
Imediat după Revoluţie, este eliminat din grupul Vouă. În 1991 a plecat în Germania, unde a muncit doi ani, iar când s-a întors a deschis la Slobozia o afacere cu muzică şi aparatură muzicală. În 2002 se întoarce în industria muzicală şi înfiinţează trupa Zona de Mijloc.
Patru ani mai tâ