Încă o persoană acuzată că a vândut un soft informatic în cazul interceptărilor ilegale a fost arestată preventiv joi seară, în baza unui mandat emis de Curtea de Apel Alba Iulia, după audieri şi o şedinţă de judecată care a durat peste 14 ore, celelalte persoane urmând să fie cercetate în libertate.
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, CosminMuntean, a declarat că instanţa a respins propunerile de arestarepreventivă în cazul a 35 de persoane cercetate în dosarulinterceptărilor ilegale şi a dispus, în cazul acestora, interdicţiade a părăsi ţara pentru 30 de zile.
Muntean a spus că administratorul unei societăţi acuzat că avândut un soft informatic în cazul interceptărilor ilegale, NicolaeDan Oproiu, din Orăştie, a fost arestat preventiv pe 29 de zilepentru interceptări neautorizate şi infracţiuni contra siguranţeinaţionale.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putândfi atacată cu recurs în 24 de ore.
La ora transmiterii acestei ştiri, Oproiu a fost dus înarestul IPJ Alba, iar ceilalţi cercetaţi în acest dosar au fostpuşi în libertate.
Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că printrepersoanele care fuseseră reţinute în acest caz se află şi patronulunei firme din Alba Iulia, societate specializată în servicii detelefonie, internet şi televiziune prin cablu. Acesta este acuzatcă a folosit softul informatic pentru a asculta mai multe persoaneprintre care şi un jurnalist, corespondentul televiziunii Antena 1în Alba.
Tot joi seară, Curtea de Apel Iaşi a decis arestarea preventivă pe 29 de zile a unui administrator alunei firme din Iaşi, Marian Abutoaiei, acuzat decomercializarea softului prin intermediul căruia erau interceptateilegal convorbiri telefonice, în cazul altor trei persoane fiindluată decizia cercetării în libertate, însă cu interdicţia de apărăsi ţara.