Dragoş Tudor spune că a descoperit chitara clasică precum omul pofta când mănâncă şi speră ca fiul său să îi calce pe urme şi chiar să îl întreacă.
PROFIL: Data naşterii: 29 octombrie 1981, Alba Iulia
Educaţie: Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj Napoca
Starea civilă: căsătorit, un băiat
Era copil când a văzut la televizor prima chitară electrică şi, impresionat de instrumentul muzical, şi-a spus hotărât că el se va face chitarist. În clasa a V-a s-a înscris la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia. „Înainte de examen, am învăţat o lună de zile, împreună cu mama, că eram afon, nu prea puteam cânta mai nimic cu vocea. Am intrat la liceu şi am ales, bineînţeles, chitara“, îşi aminteşte tânărul albaiulian.
A înfiinţat în Sibiu catedra de chitară
După bacalaureat, a dat examen la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca, dar n-a intrat din prima. “Am fost opt candidaţi pe două locuri. Puteam intra pe loc cu taxă, dar nu aveam bani destui. Mi s-a oferit să urmez teoria muzicală, dar am refuzat şi am hotărât să mă duc la Piatra Neamţ, la Colegiul de Muzică, instituţie care aparţine tot de academia clujeană. După trei ani de zile, m-am transferat la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj”, povesteşte Dragoş Tudor.
Afirmă că a descoperit chitara clasică la fel cum omului îi vine pofta mâncând. “Chitara clasică e mult mai complexă decât chitara electrică, mai bine definită în ceea ce priveşte muzica. Când cânţi la chitară clasică, ştii ce vrei să transmiţi, cum ştii că publicul trebuie să se manifeste într-un anumit fel”, precizează bărbatul.
De şase ani, este profesor de chitară clasică la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia. În urmă cu cinci ani, a predat o perioadă şi la Sibiu, unde a înfiinţat, în cadrul liceului de profil din municipiul de pe Cibin, catedra d