Astăzi, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa organizează cea de-a 40-a Reuniune Naţională de Istoria Medicinii, împreună cu Asociaţia Medicală Română - Societatea Română de Istoria Medicinii - fondată în 1929, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, Filiala Constanţa, Academia de Ştiinte Medicale din România, Filiala Constanţa, Colegiul Medicilor din Constanţa şi Societatea Studenţilor Chirurgi din România, Filiala Constanţa.
Această reuniune tradiţională coincide cu împlinirea a 50 de ani de la trecerea în lumea eternă a fondatorului Societăţii Internaţionale de Istoria Medicinii, Victor Gomoiu, şi coincide, totodată, cu împlinirea a 150 de ani de la naşterea lui Thoma Ionescu, o personalitate deosebită a anatomiei şi chirurgiei naţionale.
Printre temele care vor fi dezbătute în cadrul Reuniunii se numără: Istoria chirurgiei româneşti, Istoria ştiinţelor morfologice în România, Istoria medicinii în Dobrogea, în program fiind inclus şi un Simpozion studenţesc: cercetare medicală şi istoriografie a studenţilor medicinişti. În cadrul manifestărilor programate va fi vernisată o inedită expoziţie de carte medicală veche şi de instrumente chirurgicale vechi. Vor fi lansate mai multe lucrări de specialitate, printre care „Dicţionarul chirurgilor români" şi „Istoria medicinii dobrogene", scrisă de prof.univ.dr. Vasile Sârbu şi prof.univ.dr. Octavian Unc. Astăzi, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa organizează cea de-a 40-a Reuniune Naţională de Istoria Medicinii, împreună cu Asociaţia Medicală Română - Societatea Română de Istoria Medicinii - fondată în 1929, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, Filiala Constanţa, Academia de Ştiinte Medicale din România, Filiala Constanţa, Colegiul Medicilor din Constanţa şi Societatea Studenţilor Chirurgi din România, Filiala Constanţa.
Aceas