Programul „Împreună pentru fiecare", organizat de Grupul Rompetrol, vine în sprijinul pacienților de la TBC. Pentru a asigura necesarul de căldură și apă caldă la dispensarul de pe Belvedere era nevoie de o centrală. Soluția: un parteneriat între Spitalul de Pneumoftiziologie și Consiliul Județean (CJ).
Spitalele brăilene se luptă să scadă cheltuielile şi să răspundă nevoilor pacienţilor cu bani puţini.
Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila a găsit o metodă prin care să împace ambele cerinţe.
Astfel, a încheiat un parteneriat cu CJ pentru implementarea proiectului „Trecerea în sistem autonom de asigurare a agentului termic şi a apei calde menajere la dispensarul TBC Brăila, strada Belvedere nr. 12".
Acesta urmează a fi finanţat în cadrul programului „Împreună pentru fiecare" organizat de Grupul Rompetrol.
Necesarul de căldură şi apă caldă menajeră al dispensarului TBC este asigurat acum prin reţeaua de termoficare şi apă caldă menajeră a orașului, dar pacienții au nevoie de căldură și apă caldă pe tot parcursul anului.
Mai mult confort
„Proiectul are ca scop îmbunătăţirea confortului termic în clădirea dispensarului TBC. Se are în vedere atât perioada de iarnă, cât şi perioada de primăvară - toamnă, când agentul termic de la sistemul de termoficare este insuficient sau întrerupt total, iar pacienţii sunt nevoiţi să se dezbrace pentru efectuarea radiografiilor", a precizat Ştefan Sînpetru, managerul spitalului TBC.
Acesta spune că astfel se vor reduce costurile de gaze naturale, randamentul este foarte ridicat, siguranţă sporită în funcţionare, consum minim de energie electrică, nivel foarte scăzut de zgomot.
Eficienţă zero
Nici centrala de la TBC de pe Campiniu nu este mai bună. Zgomotul şi randamentul extrem de scăzut al acestei centrale este confirmat de către dr. Sabina Meiroşu din cadrul Dire