Recent, citeam niste comentarii de pe un forum, unde oamenii discutau despre cine isi permite si cine nu un apartament bun. Surprinzator de multi oameni nu vedeau nimic in neregula ca o familie de conditie (sub)medie, el muncitor la uzina, ea incasatoare la metrou, ar vrea sa isi cumpere un apartament de 3 camere mai ultracentral. Pe credit, desigur, scrie Radu Badea pe blogul sau.
Nu stiu voua, dar mie mi se pare ca ar trebui niste cursuri care sa ne spuna ce ne putem permite si ce nu. Daca Ceausescu a reusit sa ne extirpe acest simt, ar trebui sa ni-l insufle cineva inapoi. Chestii simple si de bun simt, de genul “nu ii lua copilului de clasa intai un telefon mai scump de 300 lei“. Sau “nu iti lua masina mai scumpa de 50% din valoarea casei in care stai“. Sau “nu te baga la o rata mai mare de jumatate din salariul unui membru al familiei“. Repet, chestii simple, dar pe care 50 de ani de comunism le-au sters din memoria colectiva.
Citeste mai mult si comenteaza pe Blog de Bucurestean. Recent, citeam niste comentarii de pe un forum, unde oamenii discutau despre cine isi permite si cine nu un apartament bun. Surprinzator de multi oameni nu vedeau nimic in neregula ca o familie de conditie (sub)medie, el muncitor la uzina, ea incasatoare la metrou, ar vrea sa isi cumpere un apartament de 3 camere mai ultracentral. Pe credit, desigur, scrie Radu Badea pe blogul sau.
Nu stiu voua, dar mie mi se pare ca ar trebui niste cursuri care sa ne spuna ce ne putem permite si ce nu. Daca Ceausescu a reusit sa ne extirpe acest simt, ar trebui sa ni-l insufle cineva inapoi. Chestii simple si de bun simt, de genul “nu ii lua copilului de clasa intai un telefon mai scump de 300 lei“. Sau “nu iti lua masina mai scumpa de 50% din valoarea casei in care stai“. Sau “nu te baga la o rata mai mare de jumatate din salariul unui membru al familiei“. Repet, c