Ziarul Financiar a invitat la aceeasi masa inalti oficiali ai statului, oameni de afaceri si directori de companii pentru a discuta despre modernizarea economiei in perspectiva 2020. "Romania poate evolua prin dezvoltarea antreprenoriatului si a educatiei. Trebuie sa ne inspiram din modelele altor tari, respectiv modelul israelian de dezvoltare a antreprenoriatului, care cu sapte milioane de locuitori atrage capital de risc mai mare decat Marea Britanie si este una dintre tarile cu cele mai multe companii listate pe bursa americana NASDAQ.
"Romania poate evolua prin dezvoltarea antreprenoriatului si a educatiei. Trebuie sa ne inspiram din modelele altor tari, respectiv modelul israelian de dezvoltare a antreprenoriatului, care cu sapte milioane de locuitori atrage capital de risc mai mare decat Marea Britanie si este una dintre tarile cu cele mai multe companii listate pe bursa americana NASDAQ.
O tara bine orientata ingaduie esecul si incurajeaza expunerea la risc", a sustinut ieri Andreea Paul-Vass, consilier al premierului Romaniei, la conferinta "Modernizarea Romaniei. Cum va arata economia in 2020", organizata de ZF impreuna cu producatorul de placi ceramice Cesarom.
Adrian Ionescu, directorul pentru autostrazi din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, sustine ca in ultimii ani au fost formulate foarte multe planuri si strategii pentru dezvoltarea infrastructurii Romaniei, cerinta clara a Uniunii Europene, care insa nu sunt respectate. "Avem, din nefericire, in ultimii doi ani cateva proiecte pe masa pentru care s-a creat o practica din a intarzia realizarea acestora pentru a creste preturile. In urmatoarele zile vor avea loc cateva discutii pentru rezilierea unor astfel de contracte, proiecte dezvoltate in Constanta si Arad, deoarece constructorul ne trimite tone de hartii in timp ce pe santier ved