Mai multe familii din Cluj care au plătit avans pentru apartamente nefinalizate din cauza crizei s-au unit şi i-au cerut instanţei de judecată permisiunea de a continua lucrările de construcţii din fonduri proprii. Sursa: Mihai Şoica
Firma care trebuia să finalizeze blocul, Brokart Construct SRL, patronată de un amator al jocurilor de noroc, Eduard Gal, a intrat în acest an în faliment şi a lăsat 39 de familii, care au plătit în total peste 850.000 de euro, cu ochii în soare.
Trebuia să fie gata în 2008
Dan Elecfi este din Cluj- Napoca şi i-a plătit lui Eduard Gal, patronul Brokart Construct, 40.500 de euro pentru un apartament cu două camere de 56 de metri pătraţi.
„Am întocmit contracul cu firma lui Gal în 2008. Apartamentul trebuia să fie finalizat în decembrie 2008. În contract era şi o clauză care-i permitea constructorului să amâne cu 90 de zile termenul de predare a apartamentului. Timpul a trecut, el ne tot promitea că va termina ba în martie, ba în aprilie şi tot aşa. Acum am auzit că a intrat în faliment”, spune Elecfi.
Ovidiu Petean a luat din bancă peste 33.000 de euro pentru a putea achita apartamentul cumpărat de la Brokart Construct. „Pentru următorul termen am cerut instanţei de judecată să ne permită să ne asociem pentru a putea finaliza construcţia. Am găsit şi înţelegere din partea băncii, care a acordat un împrumut firmei Brokart în sumă de 1.610.000 de euro. Suntem nemulţumiţi că judecătorii ne acordă termene lungi, vine din nou iarna şi tare mă tem că nu putem face nimic”, spune Ovidiu Petean.
Înţelegerea dintre proprietarii apartamentelor nefinalizate şi banca creditoare se referă la posibilitatea ca apartamentele să fie finalizate din banii proprietarilor. „Din 68 de apartamente, doar 41 sunt vându te către persoane fizice. Acum, am ajuns să lucrez ca să plătesc o rată de 5