Beţişoare rock n’roll este singurul film din istoria festivalului realizat complet în Cluj-Napoca şi cu actori clujeni, în Competiţia TIFF de scurtmetraje.
Un film care doreşte să transmită importanţa sunetului pentru oameni, aşa îşi caracterizează Cristian Pascariu scurtmetrajul de un sfert de oră. O surdo-mută care merge la un concert rock, un concert auzit de spectator prin urechile personajului: sunete pe bâjbâite, un fel de ţiuit subţire pe care-l auzi atunci când aprinzi televizorul.
Povestea este una reală, nuanţată de Cristian Pescariu în stil personal. Tânărul student în anul IV la Facultatea de Teatru şi Televiziune a reuşit să facă, cu resurse limitate, un scurtmetraj care s-a calificat la Secţiunea de scurtmetraje româneşti din cadrul TIIFF. O producţie 100% clujeană, filmată pe străzile din Hasdeu ori în subsolurile Pub-urilor, cu actori clujeni.
Ideea scenariului Beţişoare rock’n’roll a pornit dintr-o gară. Cristian Pascariu a văzut-o pe Ana din film, vânzând beţişoare parfumate, o surdo-mută la vreo 50 de ani.Tânărul a compus povestea pornind de aici. “Am dat o altă istorie personală, mi-am imaginat cum ar fi ca această femeie să meargă la un concert rock”, povesteşte tânărul regizor.
În film, Cristian s-a jucat cu sunetul, punând accent pe importanţa acestuia. “De exemplu, în tren auzim naşul, şi apoi îl vedem. Personajul meu doar îl vede. Fiecare trecere e marcată de un sunet: gară, tren, ambulanţă, claxon”.
Rolul Anei este jucat de Irina Wincze, iar în scurtmetraj mai joacă Miron Maxin, Cristian Grosu şi Radu Lărgeanu.
Filmările au durat patru zile, în Cluj-Napoca şi pe trenul personal Cluj-Teiuş. Regizorul spune că a fost ajutat foarte mult de cei pe care i-a întâlnit în timpul filmărilor. „Maşina din film am găsit-o pe stradă, era a unul barman de pe Piezişă. De asemenea, am primit un vagon mai frumos, pent