De ceva vreme incoace nu doar gustul este criteriul dupa care este evaluata calitatea mancarurilor. La fel de important, poate chiar mai important este si aspectul.
Dovada este faptul ca de la un capat la altul al planetei, critici in arta culinara au stabilit un top (mai mult sau mai putin subiectiv) al celor mai frumoase feluri de mancare. Au fost evaluate feluri de mancare sofisticate din restaurante din Asia, America si Europa, si nu numai. Iata cateva exemple, din cele prezentate de Delish.
Fructe rosii din gradina - este un fel de mancare pentru realizarea caruia Andoni Luis Aduriz's, maestrul bucatar de la restaurantul Mugaritz, din Spania a muncit un an de zile. O prezentare spectaculoasa pentru o spuma de fructe de padure.
O salata ca o pictura in acuarele - o conceptie "cerebrala", spun criticii despre aceasta salata, mereu alta. Michel Bras, maestrul restaurantului Laguiole, din Franta a compus o salata in care sunt peste 60 de ingrediente, fiecare prezent o singura data. Legume, flori, fructe, frunze, seminte, cateva sosuri, arome si foarte multa culoare. Fiecare salata este unica.
Gradina cu flori - de fapt o salata care insoteste cateva felii de foie gras, si care poate fi comandata la restaurantul Yountville in California. O combintie aleasa cu atentie intre afine, flori de gradina, ficat de gasca si alge marine.
Inimi de palmier - este un desert al unuia din cele mai rafinate restaurante din Chicago. Cinci inimi de palmier umplute diferit - de la budinca de vanilie la piure de trufe, fiecare asezat pe un piedestal separat.
Melcii din gradina - oua de melc. Este unul din deliciile de la El Bulli, celebrul restaurant din Spania. Super-bucatarul Ferran Adria impinge mereu limitele alimentare cu preparate incredibile, atat in ceea ce pri