Ce fac starurile certate cu farfuria? Paradoxal, işi deschid restaurante, pentru că, in primul rând, aşa e moda acum la Hollywood, şi, in doilea rând, dacă ele nu se pot ingrăşa, de ce nu ar face-o alţii, care sunt dispuşi să dea şi bani pentru asta? Pentru conformitate: "How to Open Your Restaurant" de Richard Ware şi James Rudnick, www.bucatarescu.ro .
Ashton Kutcher a inţeles mai demult ce-l pasionează pe omul obişnuit, el fiind coproprietarul a două restaurante din Los Angeles. Primul, botezat Dolce, are specific italian, iar din decor se remarcă lumânările de la ferestre şi uriaşul şemineu de lângă bar. Celălalt este un restaurant sushi cu preţuri exorbitante şi mobilă futuristă, Geisha House. Afacerile lui Kutcher l-au inspirat şi pe amicul său, Justin Timberlake, care s-a grăbit să investească tot intr-un restaurant asiatic, Chi. Robert de Niro şi maestrul bucătar Nobu Matsuhisa, specialist in sushi, sunt coproprietarii unui lanţ de 16 restaurante Nobu, răspândite prin toată lumea, inclusiv in Florida, Londra şi Tokio. Afacerea, din care actorul deţine 30 la sută, valorează in jur de 250 de milioane dolari. Iar De Niro nu s-a oprit aici. El deţine, impreună cu Ridley Scott şi producătorul Harvey Weinstein, restaurantul toscan Ago, situat in Hollywood, dar şi un local cu specific mediteranean in New York, Tribeca Grill, care se poate mândri cu investitori ca Bill Murray, Mihail Barâşnikov, Sean Penn, Ed Harris şi Chistopher Walken. Alt actor de prima mână care şi-a suflecat mânecile şi a intrat in bucătărie este Kevin Costner, care deţine Clubhouse in Orange County, un loc in care poţi intra numai dacă eşti membru. In timpul căsătoriei sale cu Cindy, Costner a pus bazele restaurantului Twin Palms in Pasadena, in care puteai găsi mâncare franco-italo-californiană. Uriaşa proprietate poate găzdui 450 de persoane, atât afară, pe terasa spaţioasă,