Reluarea creşterii salariilor şi pensiilor depinde şi de viteza cu care va fi restructurată administraţia publică, adică de numărul concedierilor în rândul bugetarilor. Adriean Videanu spune că dacă economia nu va creşte, statul va fi nevoit să taie în continuare din pensii şi salarii. Uitându-ne la întreaga Europă, pe acest fond de criză, unele ţări din Uniune au motive de bucurie pentru că au ieşit din recesiune. Şi o să mai vorbim astăzi şi despre facilitarea în statele care o doresc, a procedurii de divorţ. 12 state membre ale blocului comunitar, printre care şi România, sunt de acord cu o procedură simplificată de divorţ al unui cuplu format din două naţionalităţi.
Reluarea creşterii salariilor şi pensiilor depinde şi de viteza cu care va fi restructurată administraţia publică, adică de numărul concedierilor în rândul bugetarilor. Aproximativ 200.000 de oameni ar trebui să plece în acest an şi în 2011 pentru a se ajunge la schema de personal din 2007. Când vine vorba de pachetul de măsuri de austeritate sunt însă şi voci care spun că autorităţile române s-au angajat într-o politică curajoasă. Aprecierea vine din partea preşedintelui Comisiei de Buget–Finanţe din Parlamentul European Alain Lamassoure. Un interviu în 40 de minute.
Tot în emisiunea din această seară îl vom asculta pe Adriean Videanu care nu ne aduce veşti bune. El spune că dacă economia nu va creşte, statul va fi nevoit să taie în continuare din pensii şi salarii. Ministrul Economiei susţine că sectorul privat este puternic dezavantajat şi nu mai poate duce în spate sistemul public.
Uitându-ne la întreaga Europă, pe acest fond de criză, unele ţări din Uniune au motive de bucurie pentru că au ieşit din recesiune. E vorba de Slovacia, Polonia, Suedia şi Portugalia. România e în cealaltă tabără pentru că se numără printre statele cu cea mai abruptă scădere economică în primul t