Judecătoarea Mihaela Pârvu de la Tribunalul Bucureşti este suspectată că ar fi interceptat ilegal e-mailurile, sms-urile, convorbirile telefonice şi ambientale ale partenerului ei de viaţă, folosind un dispozitiv montat în telefonul acestuia, susţin surse judiciare.
Până ieri, ea nu a fost încătuşată şi nici nu a fost dusă la DIICOT Deva, unde se face ancheta, aşa cum s-a întâmplat cu alţi 36 de inculpaţi din acelaşi dosar, ridicaţi din locuinţele lor situate pe raza a 23 de judeţe, inclusiv Bucureşti. Motivul este că abia ieri s-a obţinut de la Consiliul Superior al Magistraturii avizul pentru percheziţionarea locuinţei judecătoarei. Mihaela Pârvu va fi audiată astăzi la Deva , după care procurorii vor hotărâ dacă vor cere sau nu arestarea ei preventivă. Până în prezent, în dosarul interceptărilor de la Deva au fost puse sub acuzare 42 de persoane pentru infracţiuni informatice şi încălcarea Legii Siguranţei Naţionale prin efectuarea de interceptări ilegale. Surse judiciare spun că urmează extinderea cercetărilor şi asupra altor circa 20 de făptuitori. Ieri, procurorii au cerut arestarea inculpaţilor într-un proces maraton care a durat mai bine de 12 ore.
Pe lista celor învinuiţi de interceptări ilegale se mai află doi poliţişti din Botoşani, un fost deputat, oameni de afaceri (între care directorul unui post Tv din Alba), medici, ingineri, opt femei, restul bărbaţi. Cap de listă este Dan Nicolae Oproiu din Orăştie, judeţul Hunedoara, care a comercializat softurile pentru interceptarea comunicaţiilor. Cele mai multe interceptări s-au făcut între partenerii de viaţă foarte geloşi, însă există şi situaţii în care unii oamenii de afaceri şi-au spionat angajaţii, iar alţii - concurenţa, spun surse judiciare. "Recordul femeilor care şi-au spionat soţii este deţinut de judeţul Iaşi" spun sursele noastre. Între femeile care şi-au spionat soţii figurează şi Came