Un monument al comediei, irezistibil, simpatic în aşa fel, încât îţi vine să-l iei acasă. Rămâne el însuşi în fiecare rol, ştie şi el acest lucru. Extraordinar, fabulos actor de comedie, se luptă cu propria-i popularitate. Flirtul său cu cinematograful a fost mereu tulburat de pasiunea pentru teatrul de revistă şi televiziune, căci Alexandru Arşinel nu a putut refuza niciodată o partitură pe această scenă. Totuşi, cel mai mare atu al său a fost seriozitatea. Alexandru Arşinel şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".
"Publicul teatrului de revistă are simţul măsurii"
Despărţirea de Jean Constantin şi-a pus amprenta pe sufletul directorului Teatrului de Revistă Constantin Tănase, Alexandru Arşinel. Cu greu îşi mai găseşte cuvintele. Pentru prima dată, ziua sa de naştere a rămas în umbra dispariţiei marelui actor atât de iubit de public, care spunea de multe ori că doreşte să i se spună, simplu, Jean.
Născut la Dolhasca, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", din Bucureşti, în anul 1962. O mare actriţă, Irina Răchiţeanu Şirianu, i-a deschis calea spre actorie. Alexandru Arşinel a încercat Facultatea de Construcţii de la Iaşi, dar nu a intrat, apoi un an a activat ca figurant la Teatrul Naţional din Iaşi. Marea actriţă l-a văzut la un examen pentru cursurile de pregătire şi l-a luat la clasa domniei-sale. "Mi-a deschis drumul spre această carieră şi-i port o recunoştinţă veşnică", spune Alexandru Arşinel.
A avut multe roluri. La examenul de stat a jucat pastorul Anderson din "Discipolul diavolului", Platonov din "Oceanul" lui Stein, a jucat Paraschiv în "Groapa" lui Barbu, primul muzical românesc de mare întindere şi cu succes formidabil... Rolul principal din "Ploşniţa" de Maiakovski a fost cel mai iubit şi i-a adus o satisfacţie imensă. Parteneria