Guvernul nu a acceptat niciun amendament de fond la proiectele de legi pentru care îşi va angaja răspunderea şi susţine în continuare măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu salariile şi pensiile, precum şi eliminarea pensiilor de lux.
"Guvernul nu a acceptat niciun amendament care să modifice pe fond cele două proiecte de legi pentru care îşi va angaja răspunderea. Guvernul susţine în continuare măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu pensiile şi salariile, precum şi eliminarea pensiilor de lux", a declarat, sâmbătă seara, agenţiei Mediafax, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Mai citiţi şi:
Traian Băsescu se întâlneşte cu Emil Boc la Snagov
Udrea: "Dacă Guvernul nu e în stare să pună în practică măsurile de austeritate, trebuie să-şi dea demisia"
Surse politice au declarat anterior că Guvernul a efectuat mai multe simulări de reducere a altor cheltuieli în locul diminuării pensiilor cu 15%, precum scăderea cotei defalcate din TVA pentru autorităţile locale, dar nu a identificat soluţia optimă, o variantă fiind şi acordarea în 2011 a unor sume compensatorii pentru pensionari.
Ultima discuţie pe această temă, în care s–a pus accentul în principal pe evitarea reducerii pensiilor de până la 1.000 lei, a avut loc sâmbătă la Guvern, între premierul Emil Boc şi o parte dintre miniştri, au arătat sursele.
La discuţiile de la Guvern despre reducerea pensiilor au participat Emil Boc, Sebastian Vlădescu şi Mihai Şeitan. Aceştia au încercat evitarea reducerii pensiilor.
În urma discuţiilor, concluzia a fost că pensiile trebuie să scadă cu 15%, iar salariile cu 25%.Guvernul urmează să se reunească luni în şedinţă, pentru a discuta amendamentele la proiectele de legi asumate.
O discuţie pe această temă va avea loc şi duminică seara, când parlamentarii PDL se vor întâlni, l