Peste 60% dintre profesorii colegiului nu au trecut notele în catalog, nemulţumiţi de decizia Guvernului de a micşora salariile cu 25%. În schimb, ceilalţi profesori au luat decizia de a renunţa la protestele din ultima vreme pentru a participa la examenul de Bacalaureat, unde sunt plătiţi cu sume între 250 de lei şi 500 de lei.
Chiar dacă inspectorul general al ISJ Vrancea, Iordache Bostan, susţine că niciun profesor din judeţ nu se află în grevă, majoritatea cadrelor didactice de la Colegiul Uniirea, dar şi de la alte şcoli din Focşani, refuză în continuare să treacă notele în catalog şi ameninţă cu neîncheierea mediilor anuale.
Profesoara Daniela Plăiaşu de la Colegiul Unirea este convinsă că se va merge până la capăt cu protestul cadrelor didactice şi profesorii nu vor încheia mediile anuale.
„Peste 60% dintre cadrele didactice ale Colegiului Unirea din Focşani continuă să protesteze. Nu trecem notele în catalog şi nici nu intenţionăm să încheiem mediile la finalul anului şcolar. Se aude tot mai insitent că se vor dubla notele de pe primul semestru de către autorităţi, dar nu ştiu cine îşi permite să încalce legea într-un asemenea mod", se revoltă profesoara de literatura română.
Directorul celui mai prestigios colegiu din Vrancea, profesorul Cornel Noană, recunoaşte că situaţia din cancelarie nu este una liniştită.
„Vom vedea care este cifra exactă a profesorilor care nu vor încheia mediile doar la finalul anului şcolar. Este adevărat că avem profesori care nu trec notele în catalog", a spus Noană.
„Profesorii să fie plătiţi decent"
Ion Alexandru este un elev eminent al Colegiului Unirea. El crede că elevii sunt cei mai afectaţi de problemele pe care profesorii le au din cauza guvernanţilor.
„Noi nu avem nicio vină la tot ce se întâmplă. Am fost la şcoală în fiecare zi, ne-am dat examenele la timp, aşa că nu ştiu c