Regulamentul a intrat în vigoare de la 1 iunie. Firmele agreate de CET pentru întocmirea documentaţiei au fost publicate pe site-ul instituţiei.
Vor scăpa de CET doar băcăuanii care au bani în buzunare şi nervi de oţel. Singura consolare este că nu mai e nevoie de acceptul vecinilor din întreg blocul, ci doar de la cei cu pereţi comuni.
„Acceptul vecinilor se va putea obţine numai după ce persoana care doreşte să renunţe la serviciile CET-ului le va comunica acestora efectele debranşării apartamentului de la încălzire şi apă caldă“, a explicat Elena Cârnu, purtătorul de cuvânt al CET Bacău.
CET-ul a publicat lista cu firmele agreate
Pentru întocmirea referatului tehnic, reprezentanţii CET Bacău au pus la dispoziţia abonaţilor patru firme. Numele acestora au fost afişate tot pe site-ul instituţiei, iar preţul de întocmire a referatului urmează să se stabilească cu fiecare proprietar de apartament în parte.
Cei care şi-au pus în plan ca în această vară să părăsească CET-ul şi-au făcut deja calculele după ce au trecut pe la asociaţiile de proprietari. „Pentru un apartament cu două camere întocmirea referatului tehnic mi s-a spus că mă costă între 250 şi 300 de lei. La această sumă se mai adaugă câte 44 de lei pentru fiecare calorifer din casă“, a detaliat Costel Giurgiuveanu, unul dintre băcăuanii hotărâţi să renunţe la serviciile CET-ului. Cheltuielile nu se opresc însă aici. Băcăuanii vor trebuie să mai achite între 110 lei şi 243 de lei pentru reîntregirea circuitului din baie.
„E scumpă debranşarea“
Operaţiunea este necesară pentru a nu lăsa vecinii care rămân abonaţi ai CET-ului fără căldură. La aceşti bani se mai adaugă încă 40 de lei pentru avizarea documentaţiei tehnice de specialitate. Un calcul simplu arată că doar pentru obţinerea aprobărilor şi întocmirea dosarului de debranşare