În Piaţa Big şi pe strada Bucureşti din oraş sunt cele mai multe autoturisme parcate ilegal. Primăria Călăraşi a anunţat începerea funcţionării Serviciului de blocare roţi începând cu 1 iulie 2010.
Mulţi călărăşeni sunt nemulţumiţi de decizia primăriei de a începe iar operaţiunea „Caracatiţa“, cum mai numesc şoferii activitatea de blocare a roţilor maşinilor care sunt parcate aiurea.
Primăria este datoare
Deşi serviciul a fost suspendat încă de la începutul anului 2010, din pricina datoriilor pe care le are Primăria faţă de societatea Sidertrans, firma ce se ocupă de blocarea roţilor şi ridicarea maşinilor parcate necorespunzător - autorităţile promit ca până la sfârşitul lunii să-şiachite suma restantă, de 4.800 de lei, şi să înceapă din nou activitatea. Despre acest lucru, cetăţenii au păreri împărţite. În timp ce unii consideră că e un lucru bun, altora li se pare total nepotrivit. „E o prostie să facă lucrul acesta! Atâta timp cât nu creezi locuri de parcare, mi se pare o tâmpenie să iei măsuri represive“, spune Costică Gojnea, inginer. Marian Nicoară (64 de ani), pensionar, e însă de altă părere: „E foarte bine, dacă nu-i parcată ca lumea, atinge-l! Să se înveţe minte s-o lase unde trebuie. Şi eu am maşină, şi nu o parchez aşa, la voia întâmplării“.
Măsură justificată
Cu toate acestea, autorităţile locale consideră măsura total justificată. Mai mult decât atât, îi sfătuiesc pe şoferi să aibă grijă unde îşi parchează autoturismele, deoarece riscă să nu le mai poată urni din loc. „Pentru a nu avea probleme, cetăţenii ar trebui să-şi lase maşinile în zonele special amenajate. De exemplu, pe străzile Cornişei şi Flacăra se lucrează pentru a pune la punct noi parcări în zona blocurilor B 17 şi B 18“, a declarat Nicolae Cuţăr, viceprimarul oraşului.
Pe Bucureşti, multe nereguli
Şi poliţiştii de la Brigada Rutieră spun că