Gheorghe Munteanu a profesat ca medic 11 ani la Meteş şi a învăţat că toate cazurile pacienţilor sunt unice şi nu suferă amânare. S-a făcut doctor pentru că acesta a fost visul său dintotdeauna. Nu şi-a pus problema să studieze altceva decât medicina.
Profil:
Data şi locul naşterii: 17 mai 1960, Alba Iulia
Studii: Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca, specializarea Medicina Muncii şi Medicina Familiei
Stare civilă: căsătorit, un copil
„Nu m-am gândit niciodată la altă meserie decât la aceea de medic cu toate că dintre persoanele apropiate nu a lucrat nimeni în domeniu“, a afirmat albaiulianul.
Gheorge Munteanu consideră că este foarte probabil ca dorinţa de a îmbrăca halatul alb, să fi pornit de la faptul că a avut de-a face de nenumărate ori cu doctori în copilăria sa. „Am fost o fire bolnăvicioasă şi am avut toate bolile copilăriei, iar felul în care eram îngrijit poate m-a determinat să îmi îndrept atenţia către acest domeniu“, a povestit medicul. După ce a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj Napoca, tânărul albaiulian a lucrat alături de soţia sa între 1988 şi 1999 la cabinetul din Meteş. „Au fost 11 ani superbi. Atunci nu resimţeam greutatea şi responsabilitatea atât de mare pe care o aveam. Doar eu şi soţia mea eram medici pentru mai bine de 3.000 de suflete. Am locuit în Meteş alături de soţia şi fiul meu. Acolo am învăţat meserie, pentru că problemele trebuiau rezolvate, nu sufereau amânare “, şi-a amintit Munteanu.
Naşterile acasă, cazuri deosebite
În cei 11 ani, timp în care a profesat la ţară, întâmplările legate de viaţa profesională n-au fost puţine. Cele mai deosebite cazuri erau naşterile în opinia albaiulianului. „Am fost pus de cinci ori în situaţia de a asista naşterea la domiciliu. În 1988-1989 îmi aduc aminte de un caz în care eram la poalele dealului, i